Om manusboka.no

Av alle uviktige ting er fotball den viktigste (ifølge paven). I den andre enden av skalaen finner du manusbøker. Og det er her manusboka.no kommer inn.

Jeg har samlet på manusbøker i over tjue år og nå har jeg en million av dem. Under en større opprydning i kjellerstua innså jeg at jeg sto overfor et valg: Kvitte meg med dem eller bruke dem til noe. Jeg valgte det siste. Dette er min blogg om gode og dårlige manusbøker, de jeg elsker, de jeg hater og alle de andre også. Jeg skriver om de manusbøkene jeg har i bokhylla, de som ligger framme og de som burde gått i søpla for lenge siden. Det finnes nok å ta av.

Hvorfor manusbøker, sier du? Fordi jeg både elsker og hater dem. Manusbøker er lidenskap, og lidenskap er bra. Som Joe Eszterhas sier: «Slit a vein and drip it on the page!»

Å lese en god manusbok er som å gå i dyrehagen og se på apekattene (det vil si fascinerende). Å lese en dårlig er som en spacewalk uten romdrakt, bortsett fra at du overlever (det vil si slitsomt og ubehagelig).

Noen manusbøker var møkk dårlige første gang jeg leste dem. Men så, da jeg plukket dem opp igjen noen år senere, var de forvandlet til gullklumper! (Og noen gikk naturlig nok motsatt vei.) Om jeg holder på med dette veldig lenge, skal du ikke se bort i fra at jeg skifter fullstendig mening om noen av dem. Men det jo noe av det som er så fascinerende med manusbøker.

Jeg håper du som leser dette finner noe interessant her, enten i morgen eller en annen dag. Hvis ikke, finnes det mange andre sider på internett du kan prøve. (Her er for eksempel en video med litt mer utfyllende informasjon om hvorfor det er vanlig å bruke romdrakt i verdensrommet.)